Hej då Windows, Tjenare Kubuntu

Efter att ha haft problem med att få min 8BitDo joypad att fungera med Linux Mint så återgick jag till Windows 10 men när man smakat på något doppat i Linux så inser man ju att man egentligen inte vill återgå till Windows igen.

Linux är fritt och kostar ingenting. det är renare, ger dig mer valmöjligheter, kräver mindre resurser hårdvarumässigt och är idag kort och gott snyggare än Windows. Att du dessutom kan installera och köra program gjorda för Windows gör ju valet lätt om man bara har viljan att prova på något nytt.

Windows är som vanligt, varannan version smakar lite härsket och man ändrar lite på utseendet, ibland till det bättre men så kommer det någon uppdatering som ställer till det (Host Host, Crowdstrike)

Jag installerade Linux Mint vilket är en bra övergång från Windowsmiljön av ren tristess på Windows men har nu landat med Kubuntu och vi får se hur spelen flyter på, min joypad fungerar då utan problem och likaså går det att spela Beam.NG Drive via Steam (som finns att tanka hem och fungerar likadant i Linux som i Windows). Kubuntu är är lite mer grafiskt snygg version av vanliga Ubuntu som är en avknoppning av Linux. Linux Mint och Kubuntu har en och samma kärna eller kernel, det är ett snyggare/anpassningsbart GUI/Fönsterhanterare/Användargränssnitt och gillar man datorer och lalla runt med teknik så rekommenderas en utflyckt till Linux underbara värld.

Nej, nu ska jag nog återgå till att spela WWZ på en PC med Kubuntu och inte Windows.

ingels

I'm a geek at heart who goes all out for the things I like and find interesting. Got his first home computer at an early age (A Commodore 64) and since that day has loved spending his time behind a keyboard. Worships Cthulhu and that might tell you a little about how he views the world in the grand scheme of things.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.