Det blev en Nintendo Switch, tack Tomten

Men vi börjar väl från början med vårat nerpackade Nintendo Wii. Vet i fan vad som flög i mig men det kan ha börjat med gnolandet av temat när Mario är i Bowsers slott, jag vill minnas det var musiken från Ice Climbers, spelet som följde med det Nintendos eminenta Entertainment System och ”Nintendo suget” som jag fastnade i.

Men vi börjar väl med Nintendo Wii

Dagen före Julafton så hade jag gett mig fan på att koppla in vårat (eller hustruns) Wii men gick ännu en gång bet med den gula Video kabeln in i Sonys STR-DN860 förstärkare (Blev bara ljud, ingen bild) MEN det gick att få bild när jag kopplade in samma video kabel i en gammal DVD-R (Med Hårddisk å allt) som i sin tur sitter direkt i Hemmabio förstärkaren. Grafiken såg dock inte helt hundra ut och hade förmodligen med uppskalningen att göra då video signalen passerade två (tre med vår Philips 65” The One PUS8897 TV) på tok för moderna devices för ett Nintendo Wii.

Däremot hade jag med min McGyver-koppling som sagt lyckats få bild med en fruktansvärd lagg/fördröjning som passade bättre i facket ”SJ’s uppfattning av vad punktlighet är” än vad vad som är godkänt. Har sett att det finns HDMI lösningar på Amazon som inte är tokdyra och som folk verkar vara nöjda med.

Wii’et kopplades senare in (med gul videokabel) i en 32″ Andersson TV i sovrummet och då vart allt som det skulle. Inget lagg när man vevar med Wiimoten och grafiken var korrekt, däremot så är ju inte sovrummet det bästa stället att spela TV-Spel.

Tankar om Nintendo Switch 2024

Nintendo är och kommer alltid att vara Nintendo, charmiga spel som ingen annan konsol kan mäta sig med. Om vi ska snacka om exklusivitet på titlar så måste Nintendo nämnas, ingen klagar dock på att Mario/Zelda/Metroid enbart existerar på deras maskiner utan ett Mario spel finns bara på Nintendos konsoler och det är det ingen som blir upprörd över (Det finns/fanns dock något Mario spel på Android)

Detta ledde mig mot Elgiganten och ett Nintendo Switch (oled) som har ett par år på nacken men inhandlades för drygt 3 000 med en Prismatchning från Amazon.

Nintendo är enkla att handskas med även om det börjar bli mycket knappar på kontrollerna att hålla reda på. Står sig konsolen 2023/24 då undrar man? Det gör den, spel släpps och fylls på i online butiken, tecknar man ett Nintendo Online abbonemang så får du dessutom tillgång till NES, SNES & Gameboy spel och möjlighet till att spela online.

Demos och kompletta spel kan köpas online (Är man smart så kollar man dock upp priset på webben och köper nycklar/koder och knappar in dom, då tjänar du garanterat en bra peng vid varje köp).

Det följer med en uppsättning Wiimotes aktiga Joy-Cons som är två till antalet och det är möjligt att spela två samtidigt med dessa vilket förhöjer både värdet och ger en mycket roligare spelupplevelse. Dessa joy-cons går att sätta i joypadden som också medföljer om man vill ha en klassisk styrmojäng och står ut med att få vänta på sin tur i spelprocessen.

Grafikmässigt är den helt okej och hyffsat kapabel men går ju inte att jämföra med en modern PC. Däremot så är ju spelkänslan oslagbar (i alla fall dom spel jag provat). Så, är en flera år gammal konsol värd att skaffa idag? Svaret är ”Ja, om det är ett Nintendo”

Favoritspelen just nu Suika (Googla Suika Watermelon Game) och Mario Cart 8. Nintendos flesta egna spel är alltid enkla och sådant som alla kan spela men med Internet och den öppna marknaden så finns det även annat om att välja på.

ingels

I'm a geek at heart who goes all out for the things I like and find interesting. Got his first home computer at an early age (A Commodore 64) and since that day has loved spending his time behind a keyboard. Worships Cthulhu and that might tell you a little about how he views the world in the grand scheme of things.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.