Nytt PC Chassi

Efter att ha lämnat ett rätt stort rum att bo & leka i för ett bra mycket mindre sådant så har delar (CPU, RAM & Grafikkort) av den PC som jag använder och tidigare huserat i chassit Define från Svenska Fractal Design som är i storleken 232mm Bredd x 451mm Höjd x 521mm Djup (modellen är R5 med fönstersidopanel för oss som gillar nörderi) fått flytta över vidare i ett Ridge Chassi med storleken 95mm Bredd x 451mm Höjd x 375mm.


Vad innebär då detta? Jo, jag har för första gången varit tvungen att gå från ett hyffsat standardiserat och stort chassi och ett ATX moderkort och en jävla massa plats för lagring (inklusive en 5.25″ enhet vilket i mitt fall var en CD-Brännare) och utrymme för kablage till att gå till raka motsatsen med ett MITX chassi där ALLT är typ en tredjedel så stort. Förra gången när jag smällde ihop min PC så sade jag till mig själv att det var sista gången jag bygger min egen dator. Denna gången svär jag att nu var det sista gången.

Har allt gått bra då? Jovars, man får lov att kolla manualen och chansa lite när det kommer till att sätta kontakterna åt rätt håll när det gäller kontakterna på fronten men det fungerar då än så länge (Jag har fått på datorn, det är det jag har provat) Det svåraste var att få min vänsterhänta hjärna att förstå hur nätaggregatet skulle monteras men efter lite Youtubande och en natts sömn så löste sig även detta.

Nackdelar då? Ja, det låter lite mer då chassit inte är av den ljuddämpande modellen men å andra sidan har jag inte orkat bry mig i att ta bort gammal kylpasta från AMD processorn som fick följa med över till det nya ITX moderkortet (Nörderi: ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac Mini ITX AM4 AMD B450) vilket säkert gör att fläkten går mer en vad den borde men allt tutar, rullar, stånkar och fungerar.

Ny installation av Linux Mint och en ny 4TB m.2 sticka är också installerad så nu kan jag äntligen nörda loss. Ska ju även erkänna att jag njöt lite av att få ihop den nya PC’n som är döpt till Zlatan dagen till ära då den riktige boll-talangen tackades av under kvällens ”vänskapsmatch” som vi Sverige förlorade med (minst) 0-3 på hemmaplan, vi får hoppas att PC’n med namnet Zlatan fungerar bättre än Svensk landslagsfotboll.

ingels

I'm a geek at heart who goes all out for the things I like and find interesting. Got his first home computer at an early age (A Commodore 64) and since that day has loved spending his time behind a keyboard. Worships Cthulhu and that might tell you a little about how he views the world in the grand scheme of things.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.